Изборник Затворити

ПОЉОПРИВРЕДА ВАЉЕВА НА САЈМУ АГРОБЕЛГРАДЕ ОД 26. ДО 28. ЈАНУАРА

Nа Београдском сајму од 26. до 28. јануара 2023. године организује се четврти Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства АГРОБЕЛГРАД-е који ће отворити ресорни министарка Јелена Танасковић. Како су најавили организатори сајма, изложбени простор заузима 30.000 метара квадратних где ће своје новитете и знање приказати преко 500 излагача из Србије и света.

Међу излагачима су и бројне компаније из Холандије, Спаније, Северне Македоније. Републике Српске, Црне Горе <спан;>и других земаља. Поред страних гостију значајно место заузеће произвођачи са територије Београда, Врања, Ваљева, Сремске Митровице и бројних других локалних самоуправа. На сајму ће се налазити и штанд Управе за аграрна плаћања где ће посетиоци моћи да се информишу о актуелним подстицајима.

Током три дана манифестације организују се и стручне конференције и састанци на којима ће се између осталог разговарати о стандардима у производњи воћа и поврћа, будућности производње бобичастог воћа, транспорту воћа и поврћа у расхладним контејнерима, револвинг фондовима за финансирање, прецизном наводњавању, модернизацији српсковинарства, производњи и преради лековитог и ароматичног биља у Србији. Током сајма организују се састанци страних и домаћих купаца са произвођачима воћа и поврћа у свежем, замрзнутом и обрађеном стању.

Агроразвој ће по други пут наступати на сајму. Том приликом представиће се потенцијали пољопривреде Ваљева као и активности Агроразвоја.

Директор Агроразвоја -ваљевске долине доо Драгутин Кузмановић поводом наступа на сајму Агро Белграде позива све да посете штанд да се упознају са радом Агроразвоја.

Изложбени штанд Ваљева биће употпуњен производима ваљевског краја од неколико наших домаћина којима је Агроразвој омогућио бесплатан простор да представе своје производе посетиоцима сајма. Штанд се налази у Хали 2Ц.

Цена карте је 500 динара, а радно време до 10 до 17 часова.